Om oss

Sedan 2020 driver vi Fäboda kaffestuga som finns i en ombonad stockstuga från 1966. Stugan är belägen ute på klipporna med fantastisk natur runt knuten. Vi vill erbjuda våra kunder en naturupplevelse samtidigt som man kan avnjuta både sött och salt, antingen inomhus framför brasan eller på terrassen, helt enligt väder och eget önskemål.

Maj & Sune

Kaffestugan

Kaffestugan har plats för 70 gäster inomhus och 130 gäster på terrasserna. Vår nya terrass finns mot havet och solnedgången.

 

Här står bl.a.olika kaffedrycker, hembakade kakor och god egentillverkad italiensk glass, Maj’s Gelato, på menyn. Är du hungrig serverar vi en passande matportion eller en mindre rätt ur vår strandmeny. Restaurangen har A-rättigheter.
Välj mellan vår havsnära terrass då vädert tillåter eller placera dej nära den öppna spisen om det är kyligt.
Mycket av det vi säljer fås också som take away, så hämta något gott till er piknik.

 

Välkommen in, för visst kan det behövas en rejäl omgång mat och kaffe efter att du vandrat i skogen eller simmat och njutit av en dag på stranden.

© Johan Sandén

Gäststugan

Den lilla mysiga gäststugan passar för 1-2 personer och hyrs ut veckovis under sommarsäsongen. Den har ett minikök och en matplats. Toaletter delas med andra gäster. Den lilla terrassen har utsikt över havet. Bokning sker via Maj / Fäboda kaffestuga.

Hållbarhet

Det är viktigt för oss att bevara den fina naturen som finns runt oss och minimera turismens negativa påverkan på naturen, så att många generationer efter oss ska få njuta av den unika miljön. Vi vill arbeta för en mer hållbar turism och därför deltar vi i programmet ”Sustainable Travel Finland” som Visit Finland har utarbetat.

 

Enkla saker som sopsortering och rening av avloppsvatten görs hela tiden, vi använder grön el och arbetar kontinuerligt på att minska onödigt matsvinn. Det lokala värdesätts både då det gäller råvaror och personalrekrytering.

 

I mån av möjlighet återvinner vi material och reparerar det som går att reparera för att använda naturresurserna optimalt.

 

Vi värnar om både personal och kunder och vill ge alla en jämlik behandling. Alla är välkomna till Fäboda kaffestuga oavsett vilken kultur eller religion du tillhör, vilken sexuell läggning du har, om du har funktions- eller psykisk nedsättning och din ålder spelar heller ingen roll, barn som vuxen. Vi tar även dina dieter i beaktande.

En avkopplande dag gör dej på bra humör!